ICON KITCHEN: Το νέο μοντέλο της TZIASTOUDIS DESIGN

κουζινα τζιαστουδης

Η κουζίνα ICON αποτελεί την τελευταία δημιουργία της εταιρείας TZIASTOUDIS DESIGN.

Κατά την διάρκεια της μελέτης, σχεδιασμού και κατασκευής, βασικό μέλημα ήταν η δημιουργία μιας κουζίνας που να συνδυάζει υψηλές προδιαγραφές και καινοτομία σε επίπεδο υλικών, μηχανισμών, σχεδιασμού, εργονομίας, κατασκευής και εφαρμογής.

Οι γήινες αποχρώσεις κυριαρχούν, καθώς υπάρχει άμεσος συσχετισμός των υλικών και του εδάφους. Ο καπλαμάς που επιλέχθηκε είναι από απολιθωμένο ξύλο δρυός (fossil oak). Η ιδιαίτερη ομορφιά του συγκεκριμένου καπλαμά οφείλεται στο γεγονός ότι η απόχρωση και η υφή του είναι αποτέλεσμα μιας εντελώς φυσικής διαδικασίας. Οι κορμοί από τους οποίους προήλθε, βρίσκονται θαμμένοι στο έδαφος για πάρα πολλά χρόνια (μπορεί και αιώνες), με αποτέλεσμα το αναερόβιο περιβάλλον να μην επιτρέπει την δημιουργία μικροοργανισμών, προστατεύοντάς τους από την διαδικασίας φυσικής αποδόμησης. Η νησίδα είναι εξ ολοκλήρου επενδεδυμένη με κεραμική επιφάνεια Level με όψη μαρμάρου. Η έλλειψη πόμολων και οι κεραμικοί νεροχύτες δίνουν την αίσθηση ότι η νησίδα αποτελεί ένα ενιαίο κομμάτι μαρμάρου που έχει σμιλευτεί και έχει πάρει την τελική του μορφή. Οι κεραμικές επιφάνειες που μοιάζουν με γρανίτη, μάρμαρο, τσιμέντο, έχουν συμπαγή σύσταση και αποσκοπούν να καθιερωθούν στο σύγχρονο σχεδιασμό. Δεν είναι πορώδεις, επομένως αποτελούν μια ασφαλή και υγιεινή επιλογή στον χώρο της κουζίνας.

Χαρακτηριστικό στοιχείο αποτελεί επίσης και το μοτίβο που δημιουργούν τα νερά του καπλαμά. Έμπειροι τεχνίτες της εταιρείας μας συνδυάζουν τα φύλλα του καπλαμά με μοναδικό κάθε φορά τρόπο. Επιπλέον η λεπτομέρεια του χωνευτού ξύλινου πόμολου προσδίδει ομοιομορφία και ανθεκτικότητα.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο της ανοιχτής κουζίνας, όπου σαλόνι και κουζίνα συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο. Για αυτό το λόγο είναι απαραίτητο να υπάρχουν σχεδιαστικά στοιχεία που να ενώνουν τους δύο χώρους. Έτσι στην μία πλευρά της νησίδας έχει τοποθετηθεί ανοιχτή βιβλιοθήκη – έπιπλο, με θέσεις ειδικά σχεδιασμένες για ποτήρια και ποτά ενώ στην άλλη ένα σταθερό τραπέζι με ιδιαίτερη βάση και φωτισμό.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο κομμάτι της αποθήκευσης των τροφίμων. Οι δύο τροφοθήκες της Kessebohmer σε συνδυασμό με τα side by side ψυγεία της Smeg δημιουργούν τους απαραίτητους χώρους.

Οι χώροι αποθήκευσης ολοκληρώνονται με το ερμάριο πρωϊνού. Τι ακριβώς είναι όμως ένα ερμάριο πρωϊνού; Συνήθως αποτελείται από 2 ανοιγόμενες και συρόμενες πόρτες ώστε να μπορεί να μείνει ανοιχτό ενώ χρησιμοποιείται. Εσωτερικά υπάρχει πάγκος εργασίας με πτυσσόμενο τραπέζι όπου τοποθετούνται οι μικροσυσκευές, βαγονέτα για την αποθήκευση των τροφίμων, ράφια για τα ποτήρια και τα πιάτα και πολυχρηστική πλάτη με θήκες .

Τέλος ο χώρος προετοιμασίας φαγητού αποτελείται από downdraft απορροφητήρα της Franke και από καυστήρες αερίου της Pitt cooking. Οι καυστήρες της Pitt cooking έχουν την δυνατότητα να ενσωματωθούν σε συγκεκριμένους τύπους πάγκου.